Joi, 30 mai 2024, la sediul „Banater Zeitung Temeswar” și „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien“ a avut loc workshop-ul Fremdsprachen und Übersetzung. Berufsperspektiven im Bereich Medien und Öffentlichkeitsarbeit (seria de evenimente Provocări ale traducerii, ediția a VII-a), la care au participat studenții din anul I de la Facultatea de Științe ale Comunicării, specializarea Traducere și interpretare (engleză-germană).

În cadrul atelierului, au fost abordate diferite aspecte ale traducerii în domeniul mass-media și relații publice și au fost traduse comunicate de presă și pasaje dintr-o broșură media. Scopul workshop-ului a fost acela de a-i familiariza pe studenți cu importanța limbilor străine, cu aptitudinile și competențele unui traducător, precum și cu rolul traducătorilor în domeniul media și relații publice.
Evenimentul a fost organizat de doamna lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan, în colaborare cu Siegfried Thiel, redactor-șef al ziarului „Banater Zeitung”, cu redacția BZ și ADZ și cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat.