Noutăți

Burse performanță:
         - licență
         - master

Burse sociale:
        - licență
        - master

Studenții care se regăsesc pe listele afișate mai sus au obligația de a-și încărca, pe aplicatia student.upt.ro URGENT numărul contului bancar, precum si un cont IBAN oficial, emis de bancă, pe numele studentului beneficiar de bursă, conform adresei UPT 30743/20.11.2023.

Pentru nelămuriri, vă rugăm să contactați secretariatul facultății la numărul de telefon 0256404011, în programul afișat pe site.

Informații suplimentare privind metodologia de acordare a burselor, aici.

Vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 10:00, în Sala M2 la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica (https://library.upt.ro) va avea loc workshop-ul Sprachen verbinden – Übersetzung und Berufsperspektiven in den Bereichen Politik und Kultur.

Marți, 21 noiembrie 2023, la ora 16:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica, Sala Polivalentă (Bd. Vasile Pârvan nr. 2) va avea loc workshop-ul Translation as a bridge between languages and disciplines.

Studenții care beneficiază de burse, respectiv de decontarea abonamentelor de transport în comun trebuie să încarce pe student.upt.ro extrasul de cont la secțiunea Burse și decont.

Importanța traducerii tehnice a fost evidențiată în articolele de specialitate, conform cărora 90% dintre traducerile de pe piața globală a traducerilor sunt traduceri tehnice.

Începând cu data de 13 noiembrie 2023, platforma https://student.upt.ro/ a fost actualizată și este funcțională. Studenții vor descărca din tab-ul „Documente” de pe student.upt.ro anexa la contractul de studii, anexă care conține toate disciplinele contractate pentru anul universitar în curs, și o vor încărca tot în același loc semnată.

Termen 29.11.2023

Termenul limită pentru plata taxelor de studiu aferente disciplinelor restante contractate pentru semestrul I, fără penalizare este 21.12.2023, conform anunțului de aici.

A fost publicată Hotărârea CA al UPT nr. 173 din 13.11.2023 privind termenele pentru plata taxelor de școlarizare și de recontractare, învățământ cu frecvență și învățământ la distanță, pentru anul universitar 2023-2024.

Ediția a VI-a

‍Ediția din acest an a tradiționalei mese rotunde Comunicarea științei: științele sociale și umaniste se desfășoară într-un moment instituțional aniversar: un secol de campus universitar la Politehnica, trei decenii de specializări în comunicare și traductologie la Facultatea de Științe ale Comunicării.