Conferință

Miercuri, 24 aprilie 2024, la ora 16:00, va avea loc în Amfiteatrul K1, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara conferința Auf den Spuren der Deutschen im Banat – Aufbruch in die Moderne (Pe urmele germanilor în Banat – Începuturile modernității), susținută de prof. univ. dr. Anton Sterbling, sociolog, scriitor și membru fondator al Grupului de Acțiune Banat.

În cadrul conferinței, scriitorul Anton Sterbling va vorbi despre caracterul modern al literaturii de expresie germană din Banat, despre înființarea Grupului „Aktionsgruppe Banat”, despre rolul traducătorului, importanța traducerilor literare și a activității editoriale. Totodată, prof. univ. dr. Sterbling va citi fragmente din operele sale și din ultimul volum apărut de curând în Germania.

Scopul evenimentului este de-ai familiariza pe studenții de la specializarea „Traducere și interpretare” cu aspecte de cultură și civilizație germană și cu provocările traducerii literare, precum și cu oportunitățile de angajare a viitorilor traducători și interpreți.

Prin evenimentele organizate împreună, Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnica Timișoara, Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara (Rumänisch-Deutsche Kulturgesellschaft Temeswar) și Centrul Cultural German (Deutsches Kulturzentrum Temeswar) își propun să promoveze valorile culturale ale germanilor din Banat și să-i familiarizeze pe studenți cu patrimoniului cultural multietnic din această regiune. Conferința este organizată de lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan.