În perioada 4-7 aprilie 2024, o parte dintre studenții din anul I de la Facultatea de Științe ale Comunicării, specializarea Traducere și interpretare au participat la un Seminar de „Marketing și Relații publice”, organizat de către Forumul Democrat al Germanilor din Banat și de „Banater Zeitung”, parteneri ai Universității Politehnica Timişoara și ai facultății.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa Kolping din Rusca Montană (Asociația Kolping România) și a avut ca scop familiarizarea participanților cu domeniile marketing și relații publice, precum și cu rolul acestora în instituțiile culturale. În cadrul acordului de parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat și cu „Banater Zeitung”, mai mulți studenți din anul I de la Traducere și interpretare (Engleză – Germană) au avut posibilitatea să acumuleze cunoștințe în domeniul marketing-ului și al PR-ului și să se familiarizeze, totodată, cu activitatea instituțiilor care promovează limba și cultura germană în Banat.

Proiectele începute în urmă cu mai mulți ani, împreună cu Demokratisches Forum der Deutschen im Banat (Forumul Democrat al Germanilor din Banat) și cu redacția ziarului „Banater Zeitung” (redactor-șef Siegfried Thiel) au devenit deja o frumoasă tradiție. Cu sprijinul domnului deputat Ovidiu Victor Ganţ, reprezentantul minorității germane în Parlamentul României, al domnului președinte al FDGB, dr. Johann Fernbach și al domnului redactor-șef Siegfried Thiel, și la inițiativa doamnei lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan, Facultatea de Științe ale Comunicării le oferă studenților oportunitatea de-a participa la diferite proiecte și evenimente comune, prin care tinerii cunosc îndeaproape activitățile acestor instituții și acumulează cunoștințe de limbă și cultură germană, precum și cunoștințe în domeniul comunicare, media și relații publice.

Organizatori: Forumul Democrat al Germanilor din Banat și „Banater Zeitung”
Coordonatori ai Seminarului de „Marketing și de Relații Publice”: Siegfried Thiel (redactor-șef „Banater Zeitung”) și prof. dr. Silviu Gabriel Szentesi (Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest din Timișoara)
Organizare din partea „Banater Zeitung”: Dana Miculescu
Parteneri: Casa Kolping din Rusca Montană, Asociația Kolping România
Coordonator din partea Facultății de Științe ale Comunicării: lect. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan