Vizita elevilor de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara

La începutul lunii martie, elevii din clasa a 11-a de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara au participat la un eveniment de promovare a Universității Politehnica Timișoara și al ofertei educaționale a Facultății de Științe ale Comunicării.

Elevii însoțiți de doamna dir. adj. Gabriela Mateiu, de doamna dir. adj. Andreea Goța și de doamna profesoară Eliza Ruse au aflat mai multe informații despre specializările, despre oferta educațională a Facultății de Științe ale Comunicării, despre evenimentele și proiectele facultății, despre programele de mobilitate în străinătate (Erasmus+, CEEPUS, AUF und DAAD), despre stagii de practică și despre posibilități de angajare etc. La finalul întâlnirii, elevii au participat la o sesiune de Q&A, după care a urmat o vizită a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara.

Campania de promovare a ofertei educaționale a fost susținută și de prezența unor studenți de la Liga FSC, implicați activ în acțiunile organizate de facultatea noastră.

Totodată, s-a semnat un contract de parteneriat între Liceul Lenau și UPT, respectiv un contract de colaborare între liceu și Facultatea de Științe ale Comunicării. Între instituții există o strânsă colaborare, devenită deja tradiție, care urmează să fie continuată în viitor, prin diverse acțiuni și proiecte comune.

Evenimentul a avut loc în Sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara și a fost organizat de către doamna lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan, în cadrul Zilele Porților Deschise la UPT.

Un ecou al acestui eveniment în presă se regăsește în „Banater Zeitung” & „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien“, un alt partener al FSC, care contribuie la promovarea activității facultății în presa locală și națională.