În contextul Săptămânii mondiale a calității (7-11 noiembrie) și în cadrul Zilelor Facultății de Științe ale Comunicării, Departamentul de Comunicare și Limbi Străine (DCLS) din Universitatea Politehnica Timișoara organizează primul eveniment sub genericul „Creșterea impactului cercetării în științe socio-umane în era digitală”, ca răspuns la provocările pe care le presupune activitatea științifică de top.

Publicarea lucrărilor științifice în era digitală are loc în condițiile unei diversități uluitoare de paradigme și standarde propuse de reviste și edituri. Există în prezent mii de stiluri de citare, iar efortul de organizare a acestor informații poate fi descurajant de mare. Soluția de eficientizare a procesului de pregătire a rezultatelor științifice pentru publicare este recurgerea la instrumente informatizate de gestionare a referințelor bibliografice, prin software specializat. 

Înțelegând aceste provocări și pornind de la sloganul propus pentru 2022 pentru săptămâna calității, „Quality conscience: doing the right thing”, Departamentul de Comunicare și Limbi Străine organizează luni, 7 noiembrie, în sala A203, clădirea ASPC, etajul II, începând cu ora 16:00 atelierul de lucru „Eficiență și acuratețe academică prin utilizarea de software specializat”, condus de prof. univ. dr. Vasile Gherheș.