Deutsch im Studium und Beruf

În urma seminarului științific studențesc Cultură și civilizație germană – Rolul presei în promovarea limbii și culturii germane în România, organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării, în colaborare cu „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” / „Banater Zeitung”, cu Medienverein FunkForum și cu Institutul de Relații Culturale Externe ifa, studenții  din anul al II-lea de la specializarea Traducere și interpretare au participat la un curs introductiv despre jurnalism și au avut ocazia să publice o serie de articole în ziarul „Banater Zeitung” despre studiul limbii germane și perspectivele de carieră pe care aceasta le oferă.

Scopul seminarului a constat în evidențierea rolului presei în promovarea limbii și culturii germane din România și în familiarizarea studenților cu presa germană din țară.

Invitați: Siegfried Thiel, redactor-șef „Banater Zeitung”, Raluca Nelepcu, șef secție „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” și Laura Fărcaș-Nedelcu, asistent cultural ifa (Institutul de Relații Culturale Externe).

Parteneri: „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, „Banater Zeitung”, Medienverein FunkForum, Institutul de Relații Culturale Externe ifa și Forumul Democrat al Germanilor din România.

Organizator: Asist. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan (Facultatea de Științe ale Comunicării, Departamentul de Comunicare și Limbi străine).