Dragi liceeni,

Vă adresăm invitația de a participa la concursul Olimpiadele Comunicării, ediția a VII-a, organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării, în cadrul evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”. În anii trecuți, la acest eveniment major găzduit de Universitatea Politehnica Timișoara, au participat în jur de 1000 de elevi de liceu, din peste 20 de județe ale țării.

În acest an, Olimpiadele Comunicării se vor desfășura sub forma unui concurs on-line, la care îi îndemnăm să se înscrie și să participe pe elevii claselor a XI-a și a XII-a. Prin participarea la acest concurs și prin prezența voastră la evenimentul  din 12 mai 2023, veți avea ocazia să înțelegeți ce înseamnă universul comunicării și al limbilor străine, precum și ce înseamnă experiența de a fi studenți ai facultății noastre. Veți afla, totodată, mai multe informații despre programele de studii ale Facultății de Științe ale Comunicării, despre oferta educațională, despre programele de licență și de master, despre perspectivele absolvenților etc. Nu în ultimul rând, vă vom prezenta și facilitățile oferite de Universitatea Politehnica (biblioteca, bazele sportive, bazinele de înot, cămine, cantine etc.), precum și punctele de atracție și obiective culturale ale Timișoarei.

Calendar concurs:

  • 20.02.2023-28.04.2023 – desfășurarea concursului on-line;
  • 28.04.2023 - ora 18.00termen limită de înscriere a participanților;
  • 12.05.2023Olimpiadele Comunicării:
    • premierea câștigătorilor și oferirea diplomelor de participare;
    • prezentarea Facultății de Științe ale Comunicării și a ofertei educaționale.

Înscrierea la concurs se face individual prin completarea formularului de participare.

Vă invităm să vă înscrieți la una sau cel mult două din următoarele patru probe ale concursului (detalii în Regulament):

Proba 1. Compoziție, limba română: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte.
Proba 2. Limba engleză (eseu și traducere): redactarea unui eseu în limba engleză (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba engleză în limba română.
Proba 3. Limba franceză (eseu și traducere): redactarea unui eseu în limba franceză (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba franceză în limba română.
Proba 4. Limba germană (eseu și traducere): redactarea unui eseu în limba germană (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba germană în limba română.

Tematica pentru probele de concurs 1-4 este la alegere și transmiterea rezolvărilor, precum și alte detalii despre fiecare probă sunt prezentate în Regulament.

Program

Pentru informații generale legate de concurs vă rugăm să o contactați pe doamna lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau pe domnul asist. univ. dr. Miroslav Stanici, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vă așteptăm cu drag la Olimpiadele Comunicării!

MULT SUCCES TUTUROR PARTICIPANȚILOR!