Program

Dragi liceeni,

Vă adresăm invitația de a participa la concursul Olimpiadele Comunicării – ediția a III-a, organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării, în cadrul evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”. Anul trecut, la acest eveniment major găzduit de Universitatea Politehnica Timișoara, au participat în jur de 1000 de elevi de liceu, din peste 20 de județe ale țării.

Și în acest an, Olimpiadele Comunicării se vor desfășura sub forma unui concurs on-line, la care îi îndemnăm să se înscrie și să participe pe elevii claselor a XI-a și a XII-a. Prin participarea la acest concurs și prin prezența voastră la Timișoara în 12-13 aprilie, veți avea ocazia să înțelegeți ce înseamnă universul comunicării și al limbilor străine, și să trăiți experiența de a fi studenți ai facultății noastre. Vă veți întâlni cu studenții și profesorii facultății, cu absolvenți de succes și cu reprezentanți ai companiilor de profil. Nu în ultimul rând, vă vom prezenta și facilitățile oferite de Universitatea Politehnica (biblioteca, bazele sportive, bazinele de înot, cămine, cantine etc.), punctele de atracție și obiective culturale ale Timișoarei.

Calendar concurs:

  • 20.02.2019-25.03.2019 – desfășurarea concursului on-line;
  • 12.04.2019-13.04.2019 – vizita organizată la Timișoara:
    • participă elevii înscriși la concurs, însoțiți de profesorii coordonatori;
    • oferirea de diplome de participare tuturor liceenilor înscriși la concurs;
    • premierea câștigătorilor într-un cadru festiv.

Înscrierea la concurs se face individual prin completarea formularului de participare.

Vă invităm să vă înscrieți la maximum două din următoarele șapte probe ale concursului (detalii în Regulament):
          Proba 1. Compoziție, limba română: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
          Proba 2. Compoziție, limba engleză: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
          Proba 3. Compoziție, limba franceză: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
          Proba 4. Compoziție, limba germană: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
          Proba 5. Traducere: traducerea unui text din limba engleză în limba română
          Proba 6. Traducere: traducerea unui text din limba franceză în limba română
          Proba 7. Traducere: traducerea unui text din limba germană în limba română
        

Tematica pentru Probele 1-4 este la alegere, din temele propuse în Regulament. Traducerile aferente Probelor 5-7 sunt de asemenea la alegere, și sunt prezentate în Regulament.

Participarea la concurs (inclusiv cazare, masă și transport – asigurându-se preluarea din localitatea liceului) este gratuită. Se recomandă ca participarea elevilor să fie supervizată de un profesor din liceul respectiv, dar elevii pot participa și individual.

Pentru informații suplimentare legate de concurs vă rugăm să o contactați pe doamna asist. univ. dr. Adina Tîmplaru, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru orice alte detalii legate de organizarea și desfășurarea în bune condiții a evenimentului, vă rugăm să contactați secretariatul Facultății de Științe ale Comunicării la numărul de telefon 0256-40.40.11 sau prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vă așteptăm cu drag!

SUCCES TUTUROR PARTICIPANȚILOR!