OLIMPIADELE COMUNICĂRII TIMIȘOARA 19-20 MAI 2017

Dragi Liceeni,

Vă adresăm invitația de a participa la concursul Olimpiadele Comunicării, organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării, în cadrul evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”. Anul trecut, la acest eveniment major găzduit de Universitatea Politehnica Timișoara, au participat în jur de 1000 de elevi de liceu, din peste 20 de județe ale țării. Ecouri ale evenimentului sunt disponibile în presa vremii.

În acest an, Olimpiadele Comunicării se vor desfășura sub forma unui concurs on-line, la care îi îndemnăm să se înscrie și să participe pe elevii claselor a XI-a și a XII-a. Prin participarea la acest concurs și prin prezența voastră la Timișoara în 19-20 mai, veți avea ocazia să înțelegeți ce înseamnă universul comunicării și al limbilor străine, și să trăiți experiența de a fi studenți ai facultății noastre.

Vă veți întâlni cu studenții și profesorii facultății, cu absolvenți de succes și cu reprezentanți ai companiilor de profil. Nu în ultimul rând, vă vom prezenta și facilitățile oferite de Universitatea Politehnica (biblioteca, bazele sportive, bazinele de înot, cămine, cantine, etc.), punctele de atracție și obiective culturale ale Timișoarei.

Calendar concurs:
- 01.04.2017-10.05.2017 – desfășurarea concursului on-line
- 15.05.2017 – afișarea rezultatelor
- 19-20.05.2017 – vizită organizată la Timișoara; participă elevii înscriși la concurs însoțiți de profesorii coordonatori; oferirea de diplome de participare tuturor participanților înscriși la concurs; premierea câștigătorilor într-un cadru festiv

Înscrierea la concurs se face individual prin completarea formularului de înscriere.

Vă invităm să vă înscrieți la una sau la mai multe din următoarele opt probe ale concursului (detalii în Regulament):
Proba 1. Compoziție, limba română: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
Proba 2. Compoziție, limba română: elaborarea unui video-eseu între 2 și 3 minute
Proba 3. Compoziție, limba engleză: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
Proba 4. Compoziție, limba franceză: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
Proba 5. Compoziție, limba germană: redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte
Proba 6. Traducere: traducerea unui text din limba engleză în limba română
Proba 7. Traducere: traducerea unui text din limba franceză în limba română
Proba 8. Traducere: traducerea unui text din limba germană în limba română

Tematica pentru Probele 1-5 este la alegere, din temele propuse în Regulament. Traducerile aferente Probelor 6-8 sunt de asemenea la alegere, și sunt prezentate în Regulament.

Participarea la concurs (inclusiv cazare, masă și transport – asigurându-se preluarea din localitatea liceului) este gratuită. Se recomandă ca participarea elevilor să fie supervizată de un profesor din liceul respectiv, dar elevii pot participa și individual.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să o contactați pe doamna asist. dr. Roxana Ghiță la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă așteptăm cu drag!

SUCCES TUTUROR PARTICIPANȚILOR!

Program Olimpiadele Comunicării, ediția I